Mikulášský den pro dětskou knihu

02.12.2017 14:00

Letos se v Dolním Bousově bude konat už 20. ročník mikulášské veselice.

V sobotu 2. prosince 2017 se na náměstí chystá se spoustu pouličních stánků s dobrotami, keramikou a vánočními dekoracemi. A pozadu nezůstává ani bousovská knihovna s infocentrem. V přízemí fary bude opět prodejní výstava věnců a vánočního zboží. Tentokrát tam však najdete i něco navíc – stánek čtenářského klubu. Čtenářský klub už oslavil 4 roky provozu a je tedy nejvyšší čas seznámit veřejnost blíže s jeho činností.

Na druhý prosincový den letos připadá tradiční celostátní akce Den pro dětskou knihu. Ta má za úkol podporovat dětské čtenářství a propagovat dobré dětské knihy. Loni jsme tento den oslavili založením třídních knihovniček v šesti třídách dolnobousovské základní školy. Letos bychom v tradici rádi pokračovali.

Od 14 hodin budou v přízemí fary malí čtenáři předvádět, čím se v klubu zabýváme, co podnikáme a co plánujeme. Vystaveny budou ukázky klubových prací, můžete si prohlédnout nové přírůstky do třídních knihovniček nebo splnit přání dětí a na nějakou knihu jim přispět. Doufáme, že bude i trochu času obyčejně si popovídat. Jsme připraveni i na zvídavé otázky. Budeme se na vás moc těšit!

Jana Vlachová, Olga Třísková