Rytíři v knihovně

15.06.2011 13:22

V pátek 10. června proběhl v Městské knihovně v Dolním Bousově již 2. ročník akce s názvem Pasování na rytíře knih. Aby se obyčejný čtenář mohl stát rytířem knih, musí se nejprve zúčastnit soutěžního klání v knihovně a splnit postupně, jak už to v pohádkách bývá, tři úkoly.

A takové tři úkoly čekaly v dolnobousovské knihovně i na 34 letošních prvňáčků. Protože byli šikovní a vše úspěšně splnili, byli samotným Králem pohádek pasováni na Rytíře knih. Každý účastník musel nahlas panu králi a ostatním předvést, jak se naučil číst. Odměnou každému byla tzv. kniha pro prvňáčky – tedy kniha, která byla za tímto účelem vydána letos poprvé, a po dobu následujících 5 let ji v běžné obchodní síti nekoupíte.

Velmi vydařené fotografie, na kterých jsou děti společně s králem a královnou pohádek v krásných kostýmech, se do konce týdne objeví v fotogalerii. Fotky všech pasovaných dětí (na internetu jich bude jen pár pro ukázku) si můžete nechat vyvolat v atelieru paní Vlasákové – V Končinách 685, DB, tel. 604 230 597.

Závěrem už jen velké poděkování paní Jarošové za upečení dvou výborných dortů ve tvaru knihy, kterými se čerství rytíři po vyčerpávajícím soutěžení posílili. Doufám, že dětem zůstane vzpomínka na hezky strávené dopoledne spojená s myšlenkou na knihy a bousovskou knihovnu.